جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید

نام/نام خانوادگی:
شماره تماس:
کد امنیتی
 
ir
rss
calendar سه شنبه، 2 اردیبهشت ماه 1404
پارس نماد داده ها، خبرگزاری مناقصات و مزایدات کشور
خبرگزاری مناقصات و مزایدات کل کشور
پایگاه خبری پارس نماد داده ها
کد پارس نماد
16675
تاریخ شروع
1404/02/01
تاریخ درج آگهی
1404/02/01
عنوان آگهی
پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

شرح آگهی

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند. روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.


در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم. در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

اول اردیبهشت 1365؛ تاکید ایران بر افزایش قیمت نفت

آقای آقازاده وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در اوپک اعلام کرد و مشکلاتی را که این سازمان با آن روبروست، برشمرد. وزیر نفت کشورمان در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه که اگر اکثریت سقف 16 میلیون بشکه در روز را بپذیرند، نظر کشور شما چه خواهد بود، گفت: چیزی که برای ما اهمیت دارد درآمدها و قیمت می‌باشد. اگر درآمدهای ما تامین شود، سقف 20 میلیون بشکه در روز هم باشد، می‌پذیریم. آنچه در اجلاس گذشته در مورد آن تصمیم گرفته شد، دفاع از 28 دلار در هر بشکه می باشد. امروز بازار با 16، 17 میلیون بشکه در روز اشباع شده است، درحالیکه قیمت‌ها 10 و یا زیر 10 دلار است. ما اگر بخواهیم قیمت‌ها را به حالت قبل برگردانیم، محل آن فقط کاهش تولید است.

اول اردیبهشت 1395؛ برقراری روابط کارگزاری با بانک‌های کوچک خارجی

وزیر اقتصاد در نشست اخیر شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی اعلام کرده که روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی کوچک برقرار شده، اما بانک‌های بزرگ خارجی همچنان دغدغه آغاز همکاری با ایران را دارند و برقراری ارتباط با آنها کمی زمان‌بر است. علی طیب‌نیا افزود: امروز تمامی بانک‌های ایران به شبکه سوئیفت متصل هستند و می‌توانند پیام‌های خود را ارسال کنند؛ ضمن اینکه روابط کارگزاری بانک‌های ایران با بانک‌های کوچک خارجی برقرار شده است و ما در دولت علت هیاهوی برخی رسانه‌ها را در مورد سوئیفت نمی‌فهمیم. مطالبه بانکی ایران از آمریکا رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه طرف‌های آمریکایی باید درخصوص اجرای برجام احساس مسوولیت بیشتری کنند، انتظار دارد جدیت طرف مقابل در جهت اجرای برجام مانند اعمال تحریم‌ها باشد.

سیف گفت: همان‌طور که در زمان اعمال تحریم‌ها برای وادار کردن بانک‌ها به قطع رابطه با بانک‌های ایرانی به تک‌تک آنها مراجعه و آنها را مورد تهدید قرار می‌داد یا بانک‌های متخلف را با مبالغ هنگفت جریمه می‌کرد، در شرایط کنونی نیز باید به‌صورت شفاف، نگرانی‌ها و ابهامات بانک‌های اروپایی را برطرف کند. رئیس شورای پول و اعتبار، مکانیزم‌های بانکی، بانکداری و روابط کارگزاری بانکی را یکی از پیچیده‌ترین موضوعات بین‌المللی دانست و گفت: این پیچیدگی‌ها و قوانین و مقررات حاکم بر بانکداری بین‌المللی تحت‌تاثیر دو عامل مهم بحران جهانی که بانک‌ها در گسترش آن در سطح بین‌المللی نقش اصلی را داشتند و گسترش پولشویی و تامین‌مالی تروریسم که باز بانک‌ها محمل اصلی آن بوده‌اند، تشدید شده‌اند.

اما مهم‌ترین بخش از صحبت‌های سیف را می‌توان انتظارات مقامات ایرانی از مقامات آمریکایی در تسهیل روند اجرای برجام دانست. سیف در ابتدا به این نکته اشاره کرد که در ارتباط با تسریع بازگشت کامل ایران به بازار مالی دنیا، آنچنان که در برجام تعهد شده است، طرف آمریکایی می‌تواند نقش جدی‌تر و ملموس‌تری ایفا کند. وی اقدامات مقامات آمریکایی را ناکافی دانست و تاکید کرد: آمریکا باید برای رفع ابهامات بانک‌ها برای کار با ایران، احساس مسوولیت بیشتری کند. به گفته سیف، تا به حال اقدام موثری از طرف آمریکایی‌ها مشاهده نکرده‌ایم و به همین دلیل ادعا می‌کنیم از نظر ایران تقریبا هیچ اتفاقی نیفتاده است.(اقتصادنیوز)

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

منبع
خبرنگار پارس نماد
آخرین اخبار