جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید

نام/نام خانوادگی:
شماره تماس:
کد امنیتی
 
ir
rss
calendar پنج شنبه، 13 دی ماه 1403
پارس نماد داده ها، خبرگزاری مناقصات و مزایدات کشور
خبرگزاری مناقصات و مزایدات کل کشور
پایگاه خبری پارس نماد داده ها
کد پارس نماد
16284
تاریخ شروع
1403/10/10
تاریخ درج آگهی
1403/10/10
عنوان آگهی
ایران دو برهه فرصت صادرات به روسیه را از دست داد.

شرح آگهی

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران معتقد است ایران در دو برهه فرصت صادرات به روسیه را از دست داد؛ نخست زمانی که روسیه به اوکراین حمله کرد و اروپا صادرات خود را به روسیه محدود کرد و دوم زمانی‌که ترکیه هواپیمای روسیه را زد.


براساس داده‌های رسمی گمرک ایران، عدد ناترازی در حوزه کشاورزی حدود ۱۰ میلیارد دلار است. به گفته عطاالله اشرفی اصفهانی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، در سال‌های نه‌چندان دور سهم تجارت محصولات کشاورزی قابل توجه بود اما هم اکنون این سهم افت کرده و شرکت‌های داخلی نتوانستند شرکای تجاری خود را در بازارهای جهانی حفظ کنند. دستورالعمل‌های خلق‌الساعه بزرگ‌ترین مانع رشد صادرات در کشور است. مسئولان دولتی به بهانه تنظیم بازار داخلی صادرات محصولات را ممنوع و اعتبار صادرکنندگان در بازارهای جهانی را خدشه‌دار می‌کنند. از طرفی پیمان‌سپاری ارزی مشکلات جدی برای تجار ایجاد کرده است. به گفته اشرفی اصفهانی همواره خواهان تک‌نرخی شدن ارز بودیم اما رخ دادن این مهم در ماه‌های پایانی سال باعث شد که بیش از ۳۰ درصد در تولید محصولات کشاورزی افزایش نرخ را تجربه کنیم و این‌گونه قدرت رقابت ما با رقبای منطقه کاهش پیدا کرد.

کاوه زرگران رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران در نشستی در اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به ناکامی‌های ایران در استفاده از فرصت‌های صادراتی گفت: ایران در ۲ نوبت فرصت صادرات به روسیه را از دست داد؛ نخست زمانی که روسیه به اوکراین حمله کرد و اروپا صادرات خود را به روسیه محدود کرد و دوم زمانی‌که ترکیه هواپیمای روسیه را زد. در هر دو برهه زمانی فرصتی برای توسعه دفعتی صادرات ما به روسیه پیش آمد چون مسائل سیاسی صادرات دیگر کشورها را به روسیه تحت‌الشعاع قرار داده بود اما از این فرصت‌ها استفاده نشد.

زرگران معتقد است: صادرات نسبتی با تنظیم بازار داخلی ندارد و نباید به این بهانه، مانع روند صادرات شد چراکه اعتباری که صادرکننده ایرانی برای به‌دست آوردن آن سال‌ها تلاش کرد به راحتی و با یک تصمیم‌گیری و بخشنامه ناگهان در بازارهای جهانی از بین می‌رود. بر اساس گزارش‌ها، ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران از ۵.۳ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به ۶.۳ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. با این حال، کاهش ۴۴ درصدی نرخ پایه صادراتی این محصولات در این دوره، نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.(سرانه)

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

منبع
خبرنگار پارس نماد
آخرین اخبار
پارس نماد داده ها