جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید
شماره آگهی: 140327460000141058
شماره پرونده:140147920000905361
تاریخ صدور:1403/07/05
شعبه صادر کننده:شعبه سوم اجرای احکام مدنی شهرستان بجنورد
موضوع:موضوع ماده 118 قانون اجرای احکام مدنی (مزایده )
متن آگهی:
*آگهی مزایده نوبت اول *
در اجرای درخواست کارشناسی پرونده کلاسه 0201013 به استحضار می رساند؛
به منظور بازدید از معدن سنگ مرمر بابا امان بجنورد به پروانه بهره برداری شماره 82621 تاریخ 1389/03/20 ( محل استخراج و دپوی سنگ مرمر های موضوع کارشناسی) با خواهان آقای علی احسانی ( تلفن 09111188012) و خوانده آقای میلاد عزیز خانی ( تلفن 09387445174) هماهنگی لازم انجام گرفت. با تامین وسیله نقلیه توسط خواهان در مورخه 1402/09/07 پس از مراجعه به آن شعبه محترم، پرونده مربوطه مطالعه و از قرار کارشناسی اطلاع حاصل گردید. نتیجه اقدامات صورت گرفته و بررسی های انجام شده در چهارچوب قرار کارشناسی به شرح ذیل تقدیم می شود.
1. قرارکارشناسی:
ارزیابی و قیمت گذاری ماده معدنی (سنگ خام معدنی فرآوری نشده و دپو شده ) توقیف شده در معدن سنگ مرمر بابا امان بجنورد.
2. مشاهدات میدانی و اقدامات انجام شده:
بازدید فنی از معدن سنگ مرمر بابا امان بجنورد و سنگ مرمر های موضوع کارشناسی دپو شده در عرصه معدن مزبور در روز 1402/09/07 صورت گرفت. طرفین دعوی با وجود اطلاع رسانی قبلی در بازدید شرکت نکردند و حافظ اموال نیز در محل حضور نداشت. بازدید از جبهه کارهای استخراجی، دپو سنگ های مرمر های برش خورده و خام موجود در محل ( متعلق به بهره بردار معدن) و همچنین سنگ مرمر های موضوع کارشناسی و کلیه عوامل موثر در تعیین بهای کالای مورد ارزیابی به اتفاق بهره بردار معدن بابا امان بجنورد آقای بازرگان فلاح ( تلفن 09155845526) صورت گرفت.
کالای مورد ارزیابی ماده معدنی کم کیفیت در معدن بابا امان بجنورد ( محصول درجه سه و پایین تر) بوده که شامل مجموعه ای از کانیهای آراگونیتی فشرده موسوم به اونیکس Onyx است که به اصطلاح سنگ مرمر نامیده می شود. در عرف معدن کاری سنگ های تزیینی بهره بردار معدن همواره تلاش می کند سنگ های مرغوب درجه یک و دو پس از استخراج به سرعت به فروش برساند و سنگ های با کیفیت کمتر که مشتری ندارد، بعنوان سنگ درجه سه و چهار در محلی در معدن بر روی هم تل انبار شده تا در مواقعی که بازار فروش سنگ رونق گرفت به فروش برسد و یا با بهای ناچیزی یکجا به فروش می رسد و یا بعنوان باطله دور ریخته می شود و در مواقعی برای مصارف غیر سنگ تزیینی (سنگ دانه موزاییک، پودر خاک سنگ، خوراک دام در مورد سنگ های کربناته و غیره) به مصرف می رسد.
بنا به گفته آقای بازرگان فلاح ( بهره بردار معدن) سنگ های مورد ارزیابی سنگ های ( درجه سه و پایین تر) حاصل از بهره برداری از معدن در بازه زمانی سال های 1393 لغایت 1398 است. شواهد و قراین موجود از جمله محل قرار گیری قله سنگ ها، نحوه چیدمان و تغییر رنگ آنها، ترک های سطحی قابل مشاهده در سطح سنگ ها، وضعیت پوشش گیاهی خاک بستر سنگ ها، حداقل زمان 3 سال از زمان استخراج و دپو کردن آنها را تایید می کند.
کالای مورد ارزیابی شامل قله سنگ های برش نخورده در ابعاد و اندازه های مختلف از 500 کیلوگرم تا 20 تن بوده که در عرصه معدن بابا امان و جنوب پیشکار های استخراجی و مجاور ساختمان اداری و محل استراحت کارگران معدن با مختصات جغرافیایی زون 40 S با طول 538744 و عرض جغرافیایی 4146532 بطور بسیار نامنظم تل انبار شده و بدرستی قابل شمارش نمی باشند. تمام قله سنگ ها برش نخورده، درجه سه و به پایین بوده و تناژ مجموع آنها با توجه به حجم و تعداد تقریبی قابل رویت حدود 2/000 - 1/500 تن برآورد می شود.
3. عوامل موثر در بهای سنگ مرمر ها به لحاظ نظری:
بهای هر تن سنگ مرمر این معدن همانند سایر کالاهای معدنی و صنعتی به عوامل بسیار زیادی وابسته است. به لحاظ نظری عوامل موثر در بهای هر تن سنگ مرمر را می توان در چند گروه مختلف به شرح ذیل دسته بندی نمود.
3.1. عوامل ذاتی و ماهیتی.
ü نوع و کیفیت ماده معدنی:
عموماً سنگ مرمرها در بین سایر سنگ های تزیینی جزو گران ترین ها محسوب می شوند؛ مشروط به اینکه از اندازه، همسانی در رنگ و کیفیت برخوردار باشند. ممکن است بهای یک تن سنگ مرمر خوب بالغ بر 2000 دلار آمریکا و بیش از 100 میلیون تومان ارزش داشته باشد. قله سنگ های مورد ارزیابی از نظر ابعاد نامساعد و از همسانی رنگ و کیفیت برخوردار نیستند.
ü اندازه قله سنگ:
هرچقدر اندازه قله سنگ با حفظ همسانی و کیفیت بیشتر باشد، بهای آن بیشتر است. قله سنگ های مورد ارزیابی بی قواره بوده و استعداد تولید اسلب سنگ های مناسب را ندارند. به قله سنگ های با این ابعاد به اصطلاح گلدانی گفته می شود.
ü زمان و عوامل محیطی:
عمر قله سنگ ( بازه زمانی استخراج قله سنگ تزیینی از کوه تا زمان فروش) در معادن سنگ تزیینی بسیار اهمیت دارد. بنحوی که زمانی که قله سنگ تزیینی از معدن استخراج می شود باید هر چه سریعتر به فروش برسد. دپو قله سنگ تزیینی ( آنهم سنگ مرمر) بدون پیش بینی ملزومات آن به مدت بیش از سه سال و در فضای آزاد از کیفیت آن به شدت کاسته و فروش آن را با مشکل مواجه می سازد. به استناد قولنامه عادی طرفین ( به پیوست) تاریخ استخراج قله سنگ ها قبل از تاریخ 1399/05/23 می باشد.
ü موقعیت جغرافیایی:
موقعیت جغرافیایی کالای مورد ارزیابی جزو عوامل محیطی بوده و نبود واحد های سنگبری ( بزرگ و کوچک مقیاس) در منطقه بجنورد از حیث هزینه های حمل و نقل، در بهای کالای مورد ارزیابی تاثیر فراوان دارد. چنانچه کالای مورد بررسی در شهر های اصفهان و یا مشهد واقع بود برای فروش آن شرایط بهتری فرآهم می گردید.
3.2. عوامل مدیریتی:
بر خلاف فروش مواد معدنی فلزی ( انواع سنگ آهن، سنگ مس، سرب، روی و غیره) فروش قله سنگ های تزیینی به دلایل ذیل به عوامل مدیریتی به شدت وابسته است.
ü تداوم کالا اغلب صاحبان کارخانجات سنگبری از خرید قله سنگ های مزایده ای ( صرف نظر از درجه و کیفیت آن) به دلیل بدون پشتوانه بودن آن خودداری می کنند. آنها در درجه اول ترجیح می دهند؛ قله سنگ های مورد نیاز خود را از سنگ های درجه یک و دو و از بهره برداران معادن که قادرند نیاز دراز مدت آنها را تامین کنند؛ خریداری می کنند. خریداران تمایلی برای خرید قله سنگ تزیینی از افرادی که مالکیتی در معدن ندارند خودداری می کنند؛ چون تداوم تامین قله سنگ در دراز مدت برای آنها اهمیت دارد.
ü کیفیت کالا همیشه کارخانجات سنگبری سنگ های درجات ممتاز، درجه یک و دو را انتخاب می کنند، آنها تمایلی برای خرید قله سنگ های درجه سه و چهار ندارند. همچنان که سنگ های مرغوب همزمان با تولید کالای مورد ارزیابی در وقت مناسب به فروش رفته و سنگ های نامرغوب ( موضوع کارشناسی) در محل باقیمانده است.
ü حق انتخاب و دستچینی کالا - کارخانجات سنگبری همیشه حق انتخاب هر قله سنگ به تفکیک را برای خود حفظ می کنند. آنها با مراجعه به معدن سنگ مورد نیاز خود را ( صرف نظر از اندازه، کیفیت و درجه آن) انتخاب می کنند. خرید و فروش فله ای تعدادی قله سنگ در معادن مرسوم نبوده و محدود به معاملات مزایده ای است که آنهم در کاهش بهای کالا به شدت موثر است.
ü عمر قله سنگ کارخانجات سنگبری قله سنگ مورد نیاز خود را از سنگهایی که از عمر استخراجی آنها مدت زمان زیادی نگذشته ( حداکثر یک الی دو ماه) و تحت تاثیر نزولات جوی قرار نگرفته باشند، انتخاب می کنند. گذر زمان در حد چند سال از زمان استخراج قله سنگ ها، عامل بسیار محدود کننده ای برای فروش آنها محسوب می شود. بموجب قولنامه عادی طرفین ( به پیوست) تاریخ استخراج قله سنگ ها قبل از تاریخ 1399/05/23 می باشد. این نوع قله سنگ ها در سبد انتخاب خرید کارخانجات سنگ بری قرار نمی گیرند.
4. نحوه کشف قیمت:
4.1. روش محاسباتی:
برای کشف قیمت هر تن قله سنگ مورد بررسی نمی توان از روش محاسباتی استفاده نمود. برای اینکار شاخص های معتبری تدوین نشده و نمی توان از روش محاسباتی استفاده کرد.
4.2. روش مقایسه ای:
در این روش از بهای قله سنگ های ( گلدانی) مشابه از جهت اندازه ابعاد، همسانی کیفیت، تناژ آنها با لحاظ زمان استخراج استفاده شده است. عمر قله سنگ های استخراجی در کاهش بهای کالای مورد ارزیابی در این روش از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
4.3. روش استعلام گیری:
تا حد امکان با صاحبان و کارشناسان واحد های صنعتی تماس گرفته شد، خواص کالای مورد ارزیابی برای آنها توضیح داده شد. اغلب آنها تمایلی برای خرید کالای مورد ارزیابی ندارند. فروش قله سنگ ها برای تولید سنگ دانه موزاییک و پودر خاک سنگ با توجه به رنگ آنها و خوراک دام با توجه به ترکیب کربناته آن محتمل است.
5. نتیجه بررسی و اظهار نظر نهایی:
با توجه به توضیحاتی که در بخش های قبل داده شد، کالای مورد ارزیابی ( قله سنگ های مرمر گلدانی با عمر استخراجی بیش سه سال) جزو کالاهای سهل البیع محسوب نمی شود و فروش فله ای و تمام آن بعنوان قله سنگ تزیینی با محدودیت های جدی روبرو است.
به توجه به مشکلات مصرف و فروش قله سنگ های موصوف به احتمال زیاد برای مصارف دیگر از جمله تولید سنگ دانه موزاییک و پودر خاک سنگ با توجه به رنگ آنها و خوراک دام با توجه به ترکیب کربناته آن مصرف داشته باشد. که در نتیجه بهای آن در مقایسه با مواد معدنی مشابه قابل تخمین است.
با توجه به موارد پیش گفته بهای هر تن کالای مورد ارزیابی از قرار هر تن 2/500/000 ریال و با لحاظ ذخیره تخمینی ( حداکثر 2/000 تن) مبلغ 5/000/000/000 ریال معادل ( پانصد میلیون تومان) برآورد می شود.
شایان ذکر است:
5.1. حافظ اموال در محل حضور نداشت، بهره بردار معدن مالکیت خوانده بر قله سنگ ها را تایید نکرد. با توجه به مستندات ارایه شده از سوی خوانده، اعمال مالکیت خوانده بر کالای مورد ارزیابی توسط هیئت کارشناسی احراز نگردید.
5.2. کالای مورد ارزیابی سهل البیع نمی باشد. هزینه های بارگیری در تعهد فروشنده ( خوانده) محاسبه شده و مبنای محاسبه تناژ، توزین کامیون های حمل بار پیشنهاد می شود. و پس از سیر مراحل قانونی مقرر گردیده به میزان محکوم به و هزینه های اجرایی (به میزان 2/301/034/407 ریال ) به فروش برسد، بنابراین متقاضیان شرکت درجلسه مزایده میتوانند در صورت تمایل از مورد مزایده بازدید نمایند و در روز پنجشنبه مورخه 1403/07/19 از ساعت 8 صبح لغایت 11 صبح نسبت به پرداخت ده درصد مبلغ کارشناسی از طریق سایت سایت ستاد ایران اقدام نمایند. بدیهی است مزایده از قیمت کارشناسی شروع و به بالاترین قیمت پیشنهادی واگذار خواهد شد و از برنده مزایده اخذ و مابقی مبلغ نیز ظرف یک ماه وصول خواهد شد و در صورت عدم پرداخت الباقی (نود درصد) در مهلت مقرر، مبلغ تودیعی پس از کسر هزینه مزایده به نفع دولت ضبط و مزایده تجدید می گردد.
دادورز شعبه سوم اجرای احکام مدنی شهرستان بجنورد محسن لشگری
برای شرکت در مناقصه حتما از تصویر آگهی در سایت پارس نماد داده ها استفاده نمایید
جهت دانلود تصویر آگهی کلیک کنید.
دانلود تصویر مزایدهکد پارس نماد: 8086487
استان/شهر: خراسان شمالی
مهلت آگهی: 1403/07/19
خلاصه آگهی: مزایده فروش ( قله سنگ های مرمر گلدانی با عمر استخراجی بیش سه سال)